Anne Zellien

“Al sinds 2005 maak ik juwelen met een positieve boodschap, dat is meteen ook mijn visie. Belangrijk in mijn werk is de bindende factor van een juweel, de link tussen gever en drager. Mijn juwelen symboliseren een sleutelmoment of bijzondere gelegenheid en zijn niet zomaar een accessoire. Vaak werk ik ook met gravures, om die momenten kracht bij te zetten en om het blijvend karakter ervan te accentueren. Zo trotseer je de tijd en kunnen ze aan de volgende generaties worden doorgegeven."

De collectie die zijn weg vond naar LASSO was er eentje op vraag van het Antwerp Diamond Center, die zijn 570 jarige bestaan vierde. Antwerp Diamond Center zijn wereldleider op het vlak van verkopen en bewerken van van diamant. Ze wilde deze tot de verbeelding sprekende steen terug in de kijker brengen, aan de hand van een toegankelijke én betaalbaar juwelenlijn. "En toen kwam ik op de proppen." 

"Het is bijzonder hoe LASSO zo’n mooi assortiment kan brengen. Dat straalt een ongelofelijke aantrekkingskracht en durf uit. Sofie en Sanne zijn twee heel pittige, enthousiasme dames en dat zie je ook terugkomen in hun collectie. In haar verscheidenheid vormt de collectie een heel coherent geheel, met een duidelijke LASSO toets. Knap dat ze hun eigen werk én dat van andere makers op die manier kunnen combineren.”

Dank je wel, Anne! 

Het verhaal achter 'A Diamonds and Antwerp collection':