var gtm4wp_datalayer_name = "dataLayer"; var dataLayer = dataLayer || [];

Menu

Languages

×

Mini Cart

Winkelwagen

×

Eigen collectie: Tinted

‘Wat is feest voor LASSO?' die vraag stelden we ons voor de collectie rond vijf jaar LASSO. En bij het beantwoorden van die vraag kwamen we al snel uit bij... kleur én confetti (Ah ja).

Lees meer

Lore Langendries

Lore Langendries. Een alliteratie om ‘u’ tegen te zeggen, net zoals tegen deze ontwerpster zelf. Lore is al lang geen onbekende meer en ondertussen vond haar bijzonder werk ook al zijn weg over onze landsgrenzen heen. En of Lore weet wat ze doet. Haar bekendste werk zijn de huiden waarmee ze ondertussen de wereld verovert. 

Lees meer

Ann Cox

In 2014 werd het merk ‘Ann Cox’ geboren. Daarvoor maakte ‘gewoon’ Ann vooral juwelen voor haar familie en vrienden, had ze een kralenwinkel én vond ze haar liefde voor glas. Haar handelsmerk? Glazen buisjes met kleur. “Ik ben zelf wispelturig van aard, daarom vind ik het belangrijk dat klanten kunnen spelen met mijn creaties.”

Lees meer

Anne Zellien

“Al sinds 2005 maak ik juwelen met een positieve boodschap, dat is meteen ook mijn visie. Belangrijk in mijn werk is de bindende factor van een juweel, de link tussen gever en drager. Mijn juwelen symboliseren een sleutelmoment of bijzondere gelegenheid en zijn niet zomaar een accessoire. Vaak werk ik ook met gravures, om die momenten kracht bij te zetten en om het blijvend karakter ervan te accentueren. Zo trotseer je de tijd en kunnen ze aan de volgende generaties worden doorgegeven."

Lees meer

Eigen collectie: Circles

“Circles was onze collectie die samenhangt met werk van Bram Kerkhofs, naar aanleiding van twee jaar LASSO. Bram vernieuwde ons interieur en wij maakten een bijhorende collectie. Het vertrekpunt was ‘de cirkel’, daar wilden we mee aan de slag. We experimenteerden met halve en gehoekte cirkels. Die hoek was fijn om mee te werken, omdat het een heel pure vorm is. Dat vinden we belangrijk bij een LASSO collectie: die puurheid. Dat is onze rode draad doorheen onze eigen collecties en het maatwerk dat we ontwerpen."

Lees meer

Studio Collect

Hermien, Saskia, Magaly en Hannah. Dat is Studio Collect. Een sterke en frisse uitstraling komen samen in hun eenvoudige, maar toch inventieve sieraden. Dat is de filosofie van Studio Collect, die iets meer dan zes jaar geleden bij de ontwerpsters begon te borrelen. 

Lees meer

Ans Houben

Ans Houben is een toonaangevende stem binnen een nieuwe generatie ontwerpers in Antwerpen. Ze experimenteert met verschillende vormen en technieken.

Lees meer

Ann Reymen

"Styliste Liesbeth leende vaak juwelen uit bij LASSO, voor mijn TV opnames. Ik vond ze altijd zo leuk, dat ik ze gewoon nadien kocht. Bij de start van LASSO stond ik dan ook maar al te graag ‘model’ voor hun eerste collectie."  

Lees meer

Manon Barelli

Als je goed kijkt zul je de Franse Rivièra stijl ontdekken in het werk van Manon Barelli. Kan ook moeilijk anders, want hoewel Manon opgroeide in België liggen haar roots in het zuiden van Frankrijk. Regelmatig keert ze terug.  

Lees meer

Stefanie van Harvest Club

“Als ik juwelen cadeau doe, ga ik naar LASSO.” Maar Stefanie’s eigen LASSO collectie is ook bijzonder uitgebreid. “Mijn absolute pronkstuk? De op maat gemaakte ring, gesmolten uit het goud van de trouwringen van mijn grootouders, mét de initialen van mijn kinderen: K & A.” 

Lees meer

"Ik zoek de minder evidente materialen op en probeer er een niet alledaagse uitwerking aan te geven in mijn collecties

De juwelencollecties van Ingrid Verhoeven tonen op speelse wijze hoe zij zich tot de materiële wereld verhoudt. Zowel elementen uit de beeldende kunst als alledaagse voorwerpen trekken haar aandacht. Met als resultaat juwelen die gemaakt zijn van zowel klassieke als meer experimentele materialen. Waardoor er thematisch én materieel een (uitgebalanceerde!) clash ontstaat.

Lees meer

Dat Karen Vanmol juweelontwerp zou gaan studeren, was al snel duidelijk. Na wat uitmuntende ervaringen in avondschool zette ze de stap naar de Academie van Antwerpen. Toen al werkte Karen graag met felle kleuren en natuurlijke materialen.

Lees meer