Studio Collect

Hermien, Saskia, Magaly en Hannah. Dat is Studio Collect. Een sterke en frisse uitstraling komen samen in hun eenvoudige, maar toch inventieve sieraden. Dat is de filosofie van Studio Collect, die iets meer dan zes jaar geleden bij de ontwerpsters begon te borrelen. 

“Na onze gezamenlijke studies kwam er al snel het idee om samen een collectie te ontwikkelen, omdat we voelden dat we alle vier hetzelfde idee hadden over wat juweelontwerp moet zijn.” En dat doen de vier straffe vrouwen nu nog steeds, met jaarlijks twee straffe eigen, handgemaakte, collecties in zilver of verguld zilver, verwerkt met materialen van natuurlijke oorsprong: stenen, hout, parels, koraal. 

Kenners kunnen vleugjes modernisme, brutalisme en art deco herkennen. Want vanuit de architectuur halen ze hun inspiratie. Een klein fragment uit een gebouw, lamp of pakweg deurklink kan het vertrekpunt worden van een bepaald sieraad. (Wie weet heb je dus wel een deurklink aan je oor hangen, stel je voor, ha!) 

“Zowel tijdens onze opleiding als daarna wilden we geen juwelen maken ‘om aan de muur te hangen’. We kozen dan ook voor een (ver)gulden middenweg tussen het onconventionele en het toegankelijke. Op een doordachte, creatieve manier proberen we een groot publiek aan te spreken en te balanceren op de dunne koord tussen kunst en het draagbare. Achteraf zien dat mensen òns juweel eruit halen om te dragen, is daarvan de kers op de taart.” 

“Sanne en Sofie pikken er vaak onze iets meer creatieve juwelen uit, voor in de LASSO winkel. Bijzonder om te zien dat hun klanten die speelsheid en diversiteit in juwelen zo weten te appreciëren. Die durf van Sanne en Sofie in combinatie met een goeie mix straalt ervan af! Go LASSO!”

Ontdek de collectie van Studio Collect in onze winkel.