Manon Barelli

Als je goed kijkt zul je de Franse Rivièra stijl ontdekken in het werk van Manon Barelli. Kan ook moeilijk anders, want hoewel Manon opgroeide in België liggen haar roots in het zuiden van Frankrijk. Regelmatig keert ze terug.  

Aangetrokken tot puur vakmanschap, studeerde Manon interieurontwerp en volgde vervolgens een opleiding tot goudsmid. “Ik wilde een échte ambacht onder de knie krijgen,” zegt ze zelf. Manon richtte al tijdens haar studies met succes haar eigen merk op en werkt met een bijzondere passie voor ‘haar’ vak. 

“Het creëren van een juweel ligt volledig in mijn eigen handen. Zowel creatieve proces dat eraan voorafgaat is erg persoonlijk, maar ook het vervaardigen van mijn juwelen. Elk sieraad is dan ook een weerspiegeling van mijn visie.” Momenteel werkt ze voornamelijk met een zilvercollectie, steeds met een Franse flair. 

“Dat die Franse look en feel dé Barelli toets is, is fijn om te horen. Het is een stukje van mijn identiteit dat zijn weg vindt in mijn juwelen. Binnenkort zet ik weer koers richting Zuid-Frankrijk; een uitstekend moment om nieuwe inspiratie op te doen.” 

"LASSO is een boeiende plek, niet alleen voor mij als maker, maar ook als ‘klant van LASSO’. Het aanbod dat Sanne en Sofie brengen is erg gevarieerd, met verschillende stijlen, maar toch erg verbonden met elkaar en vooral heel vaak: 100% ‘Made in Belgium’. Dat kan ik alleen maar toejuichen, natuurlijk."