Ans Houben

Ans Houben is een toonaangevende stem binnen een nieuwe generatie ontwerpers in Antwerpen. Ze experimenteert met verschillende vormen en technieken.

Bij het ontwerpen van haar sierraden zal ze altijd vertrekken vanuit bestaande of onbestaande vormen, met een groot oog voor eenvoud en kracht. “Deze vormen probeer ik mezelf toe te eigenen met als doel een persoonlijke beeldtaal te creëren, wat resulteert in een minimalistische en abstracte vormgeving.” Ze vouwt, buigt en voegt verschillende elementen samen. “De combinatie van kwaliteitsvolle materialen en een scherp oog voor detail, maken dat mijn juwelen zeer fijn en nauwkeurig afgewerkt kunnen worden.”

“Vijf jaar geleden leerde ik de dames van LASSO kennen, op een markt in Leuven. Sofie en Sanne waren meteen verkocht en mijn werk viel in de smaak. Ze zetten erg in op ontwerpers van Belgische bodem, en pakken daar ook graag mee uit. Helemaal terecht overigens. Telkens ik een nieuwe collectie kom voorstellen, zijn ze dan ook steevast enthousiast.”

Ontdek de (nieuwe) collectie van Ans in onze winkel.